3 saker du inte visste om Facebook (och 1 du absolut borde!)

Facebook är världens största sociala nätverk med fler än 2 miljarder aktiva användare. Det grundades 2004 av Mark Zuckerberg och andra studenter på Harvard University. Facebook har sedan dess förvandlats från en plattform för att hålla kontakten med vänner till en av de mest vinstgivande teknikföretagen i världen. Här är 3 saker du inte visste om Facebook (och 1 du absolut borde!):

1. Facebook var inte det första sociala nätverket – det var MySpace, som lanserades 2003 och hade flera hundred thousand användare innan Facebook ens startade. Men Facebook tog snabbt över eftersom det erbjöd en mer användarvänlig och personlig upplevelse.
2. De flesta av oss vet att vi kan se vilka andra personer tittar på vår profil, men få vet att man kan faktiskt se hur ofta olika personer besöker din profil genom att göra en liten justering i inställningarna. Så om du undrar vem som är mest nyfiken på dig, nu har du svaret!
3. Tro det eller ej, men det finns folk som tjänar pengar genom att bara sitta hemma och titta på Facebook – de kallar sig “professional likers” och deras jobb är att trycka på gilla-knappen för olika inlägg och sidor (oftast för reklamsyften). En del av dem tjänar upp till $100 000 per å

Facebooks grundare, Mark Zuckerberg, är en av de rikaste personerna i världen.

Facebooks grundare, Mark Zuckerberg, är en av de rikaste personerna i världen. Han blev först miljardär när han var bara 23 år gammal och har sedan dess fortsatt att växa sin förmögenhet. I dag är han värd cirka 79 miljarder dollar, vilket rankar honom som den 33: e mest framgångsrika personen i USA och den 62: e mest framgångsrika personen i världen. Zuckerberg har alltid haft stora drömmar och visioner för Facebook. Under de senaste åren har han arbetat hårt för att bygga upp Facebook till det gigantiska företag det är idag. Han har verkligen lyckats skapa något unikt som har berört miljontals människor runt om i världen.

Facebook används av cirka 2 miljarder människor varje dag.

Facebook används av cirka 2 miljarder människor varje dag. Det är ett sosialt nätverk som gör det möjligt för användare att kommunicera med vänner och bekanta. Facebook erbjuder också en plattform för företag och organisationer att marknadsföra sig själva.

Facebook har funnits sedan 2004 och är idag ett av världens största företag.

Facebook grundades av Mark Zuckerberg och hans klasskamrater från Harvard University. Facebook lanserades den 4 februari 2004. Idag är det ett av världens största företag med över 2 miljarder aktiva användare per månad. Facebooks huvudkontor ligger i Menlo Park, Kalifornien. Det är också ett av de mest vinstdrivande företagen på börsen Nasdaq.

Du kan inte ladda ner facebook-appen på din dator, men det finns en webbläsarversion som du kan använda istället.

Det går inte att ladda ner Facebook-appen till datorn, men det finns en webbläsarversion som man kan använda i stället. Denna version av Facebook fungerar på samma sätt som appen, fast är anpassad för datorns webbläsare. Man kan göra allt man brukar göra på Facebook i denna version, såsom att dela inlägg och bilder, skicka meddelanden och chatta med andra användare.

Det går att betala för annonser på facebook, och det är ett mycket effektivt sätt att nå ut till många människor samtidigt.

Annonsering på Facebook är ett mycket effektivt sätt att nå ut till många människor samtidigt. Det går att betala för annonser på facebook, och det är ett mycket effektivt sätt att nå ut till många människor samtidigt. Facebook-annonsering ger dig möjlighet att nå ut till dina kunder på ett personligare och mer inlevelsefullt sätt än andra former av reklam, och det är en av anledningarna till varför det är så populärt.