4 olika sätt att tjäna pengar på Youtube

Det finns flera olika sätt att tjäna pengar på YouTube. Ett tips är att samarbeta med andra YouTubers, dvs skapa videos tillsammans eller gör någon form av reklam för varandra. Detta kan resultera i fler visningar och mer trafik till båda parternas kanaler.

En annan metod är att sälja produkter via sin YouTube-kanal. Det här fungerar genom att man marknadsför och pluggar produkter i sina videos, exempelvis om man har en webbutik eller eget varumärke. Man kan också bli sponsrad av företag som vill ha sin produkt synlig i en video eller genom hela kanalen, detta kallas för sponsorskap.

YouTube ger användare möjlighet till prenumerationer, vilket innebär att tittarna betalar en summa per månad för tillgång till alla videos som ligger upplagda på den aktuella personens YouTube-kanal (och ofta även exklusivt material). Prenumeranter blir normalt sett inte störda av reklamvideos och annonser lika mycket som icke-prenumeranter, utan slipper se dem oftare – detta ökar chansen för personen bakom kanalen att tjäna in mer pengar från prenumerationerna istället för från visasningar av reklamer/annonser.

Sist men inte minst; det går givetvis också bra att driva en YouTube-kanal helt gratis! Dock kommer man inte kunna tjäna några pengar om man väljer den vägen – men det finns andra motiv för why people do it: passion for the industry/hobby, to inspire or educate others etcetera which can make running a YouTube channel very rewarding!

Hur du tjänar pengar på Youtube med annonser

Det är inte så svårt att tjäna pengar på Youtube med annonser. Allt du behöver göra är att skapa en kanal, ladda upp några videos och sedan aktivera annonsering i ditt kontoinställningar. När du gör detta, börjar Youtube visar annonser på dina videos och du får betalt för varje video som visas. Ju fler människor som ser din video, desto mer pengar tjänar du.

Hur du tjänar pengar på Youtube genom sponsorskap

Youtube är idag en av världens största plattformar för videoinnehåll. Miljontals användare loggar in på Youtube varje dag för att titta på olika videoklipp, och det är därför inte konstigt att många företag vill sponsorskapa olika YouTubers. Företagen ser det som en perfekt möjlighet att nå ut med sitt budskap till en stor publik, och i gengäld får YouTuberna betalt för att visa upp deras produkt eller tjänst. Det finns flera olika sätt du kan tjäna pengar genom sponsorskap på Youtube. Den vanligaste metoden är igenom prenumeranter. Ju fler prenumeranter du har, desto mer lockande blir du för potentiella sponsorer. Andra saker som sponsorer ofta tittar på när de väljer vem de ska samarbeta med är hur många visningar din kanal har per video, hur mycket interaktion (gilla-klick, kommentarer etc.) dina videos genererar och om dina videos passar ihop med deras varumärke eller produkt. Om du lyckas bygga upp en bra relation med dina sponsorer och håller hög kvalitet på dina videos, kan du frispråkigt se fram emot ett ganska bra inkomstflöde från Youtube!

Hur du tjänar pengar på Youtube via produktplacering

Det finns flera olika sätt att tjäna pengar på Youtube. En av dessa är via produktplacering, det vill säga genom att placera reklam för ett företag eller en produkt i din video. För att göra detta behöver du först och främst ha en populär Youtube-kanal med många prenumeranter och visningar. Detta gör att företagen är villiga att betala mer för reklamplatsen i din video, jämfört med om du hade en mindre k popularitet. Naturligtvis behöver du också vara beredd att lägga ner tid och arbete på planeringen av din video, samt se till att den håller hög kvalitet. Med tanke på allt detta kan det vara svårt – men inte omöjligt – att tjäna stora summor pengar genom Youtube via produktplacering.

Hur du tjänar pengar på Youtube genom att sälja dina egna videor/produkter

Först och främst, du behöver en YouTube-kanal med ett gott antal prenumeranter och visningar. När du har byggt upp en stark närvaro på YouTube, kan du börja tjäna pengar på olika sätt. En av de enklaste metoderna är att sälja dina egna videor eller produkter via din YouTube-kanal. Detta innebär att du först skapar unika och engagerande videor som folk verkligen kommer att vilja se. När du sedan laddar upp dessa videor till din kanal, kan du inkludera länkar till dina produkter i beskrivningen av varje video. Många människor kommer att klicka på dessa länkar och köpa dina produkter, vilket innebär att du tjänar pengar.

hur du tjänar mer YouTube-pengar med prenumeranter och visningar

Det finns ett antal sätt att tjäna mer pengar på YouTube. Ett av dessa är genom att få fler prenumeranter. Med fler prenumeranter kommer du automatiskt att få fler visningar, och ju fler visningar du har, desto mer pengar kan du tjäna. Detta beror på det så kallade annonsprogrammet som YouTube tillhandahåller, där annonsörer betalar per 1000 visningar (CPM). Så, om du har en video med 1000 visningar och en CPM på 10 dollar, så tjänar du 10 dollar i annonsintäkter. Men om du har en video med 100 000 visningar och samma CPM, så tjänar du 1000 dollar i annonsintäkter från samma video! Så hur får man fler prenumeranter? Det finns massor av olika strategier och tips men här är några av de bästa:

• Se till att ha bra innehåll. Detta ligger givetvis till grunden för allting – utan Bra inneháll kommer ingen att vilja se din Video eller Prenumerera pá dig.
• Gör Videos ofta – Om Du gör regelbundet Videos kommer Dina Prenumeranter snart vánta sig dem och De kommer bli lojala mot Dig .
• Var aktiv i Kommentarsfunktionen – Engagera Dig i Diskussionerna under andras Videos , svara Snabbt pa Kommentarer under Din Egna Video . Visa Att Du Bryr Dig!
• Ge Ut Ngt Extra Till Dina Prenumeranter – Ger Du Ut T ex En Exklusiv Videoklipp , Rabatt eller liknande Motiveras De Att Hanga Kvar Hos Dig istallet for Att Sluta Prenumerera