Gör dina egna emojis! – Photoshop-tutorial

Gör dina egna emojis! – Photoshop-tutorial
Dela gärna detta tutorial med dina vänner så att de också kan lära sig hur man gör sin egen unika emoji! Följande steg förutsätter grundläggande kunskaper i Photoshop.

1. Gå in på Google och sök efter en bild av den ansiktsuttryck du vill skapa din emoji av. Se till att bilden är rakad från all text och andra distraktioner som kan förstöra ditt slutresultat. Prova gärna flera olika bilder tills du hittar en som passar dig bra.

Så här gör du dina egna emojis i Photoshop

Först och främst, skapa en ny Photoshop-fil med den storlek och det färgschema du vill ha. Sedan, använd penselverktyget eller formverktyget för att rita ut olika former på din emoji. Om du vill göra flera olika emojis, se till att de är ungefär samma storlek så att de ser likadana ut när de blir klara. När du är klar med dina former, välj sedan ”Layer” > ”New Layer” från verktygsfacket i Photoshop. Detta skapar en ny layer som vi kan lägga texten på. Använd textverktyget för att skriva ut den text du vill ha på din emoji (till exempel ”KISS”, ”LOVE”, etc.), och placera den sedan på mitten av varje emoji-layer. Slutligen, välj File > Save As… för att spara filen som en PNG-fil så att den kan användas som en emoji i alla dina favoritprogram!

Gör unika och personliga emojis med ditt eget ansikte

En emoji är en liten bild som används för att expressera känslor eller föremål. Emojis har blivit mycket populära på sociala medier, textmeddelanden och chattar. Det finns många olika emojis att välja mellan, men det kan ibland vara svårt att hitta den perfekta emoji för just det tillfället. Då är det bra att man kan göra egna unika och personliga emojis med sitt eget ansikte. För att göra dina egna emojis behöver du bara ladda ner en app som heter Bitmoji. I appen väljer du sedan hur du vill se ut och vilka kläder du vill ha på dig. Sedan kan du använda dina egna emojis i alla chattar och meddelanden du vill!

Lär dig att använda Photoshop för att skapa dina egna emoji-kreationer

Photoshop är ett komplett och avancerat program för bildbehandling. Med Photoshop kan du skapa dina egna unika emoji-kreationer. Följande steg visar hur du gör detta:

1. Gå till ”Filer” och välj ”Ny”. Detta öppnar en ny arbetsfläck i Photoshop.
2. Välj den storlek på arbetsytan som du vill ha för din emoji-kreation. En standardstorlek på 100×100 pixels fungerar bra för detta ändamål.
3. Gå till ”Verktyg”-menyn och välj ”Penna”. Penntoolen låter dig rita precisa former med linjer och former, vilket är användbart för att skapa olika emoji-funktioner som mun, ögon och huvuden. Du kan justera penntoolens inställningar genom att högerklicka på verktyget i verktygsfacket och välja ”Alternativ”.
4. När du har valt penntoolen, börjar du rita de olika delarna av din emoji i den nya arbetsytan. Börja med ansiktsdragen, sedan lägg till andra funktioner såsom mun, ögon eller frisyrer – allt efter ditt tycke! Se till att vara noggrann när du ritar ansiktsdragen eftersom detta kommer att bli grunden för hur ditt slutresultat ser ut.
5_ Fortsätt att anpassa och justera tills allt ser precis ut som du vill ha det! När du är klar med designen av din emoji, går du till menyn ”Arkiv” och v

Anpassa befintliga emoji-bilder för att passa just dig

Det finns flera olika sätt att anpassa emoji-bilder för att passa just dig. Det enklaste och mest uppenbara sättet är naturligtvis att ladda ner och installera en emoji-paket med bilder som redan har anpassats eller skapats av andra för just detta ändamål. En annan metod, som kräver lite mer arbete, är att ta befintliga emoji-bilder och modifiera dem på olika sätt för att göra dem mer personliga. Detta kan till exempel innebära att byta ut ansikten mot egna bilder eller foton av vänner och familj, eller till och med helt unika figurer som du har skapat själv. Oavsett vilken metod du väljer, det viktigaste är att ha roligt när du gör det!

Bygg upp en helt ny emoji-samling från grunden

Till starten av varje år rensas många emoji-samlingar från ogiltiga tecken. Detta är en process som tar mycket tid och ansträngning. Det finns ett bättre sätt! Bygg upp en helt ny emoji-samling från grunden. Det kommer att bli roligare, mer intressant och du kommer att lära dig mycket om hur man skapar dessa tecknen.