Hur man gör en viral social media post

De flesta människor vill göra något som är viralt på sociala medier, eftersom det innebär att man får mycket uppmärksamhet och kanske till och med blir berömd. Men det är inte alltid så enkelt att skapa något som faktiskt går viral. Här är några tips på hur du kan göra din social media post mer trolig att bli viralt:

-Först och främst, se till att ditt innehåll är unikt och intressant. Människor vill se något som de aldrig har sett förut, så prova att tänka utanför boxen.
-Gör det enkelt för människor att dela din post genom att lägga till share-knappar eller andra typer av call to action. Ju enklare du gör det för folk, desto större chans har du att de delar den vidare.
-Använd hashtags i dina posts, eftersom det hjälper andra användare hitta ditt innehåll på sociala medier. Valfria hashtags inkluderar #instaviral eller #socialmediaviral.
-Bilder och video är ofta mer troliga att gå viral jämfört med bara text, så var inte rädd för att använda dem i dina posts. Bilder kan dock vara svårare att producera själva, så om du inte har tid eller budget för detta kan videoklipp vara ett bra alternativ istället

Så här gör du en post som sprids viralt på sociala medier

En post som sprids viralt på sociala medier handlar inte bara om att skriva ett inlägg som är intressant och välformulerat, utan det är minst lika viktigt att tänka på vilken plattform du publicerar inlägget på. Facebook och Twitter har olika algoritmer för hur de bestämmer vilket innehåll som visas för användare, så det gäller att anpassa sig därefter. På Facebook är det till exempel mer lönsamt att posta lite längre inlägg med bilder eller videos, medan Twitter fungerar bäst för kortare texter. En bra idé kan även vara att tagga andra personer eller organisationer i din post (som longtail-hashtags), då detta ökar chansen för att fler människor ser ditt innehåll.

Naturligtvis finns det inget magiskt recept för hur man gör en post som garanterat sprids viralt – ibland handlar det helt enkelt om ren tur – men genom att titta på de olika sociala platformernas algoritmer och anpassa sig dit kan man definitivt öka sina chanser.

Tips för att få dina inlägg att bli viral

När det gäller sociala medier är det ofta inlägg som får massiv uppmärksamhet och spridning. Detta kallas för ”going viral” och är något som många användare strävar efter. Självklart finns det inget magiskt recept för hur man skapar virala inlägg, men här är några tips:

-Skapa unikt och engagerande innehåll. Inlägg som berör mottagarna på ett positivt sätt, t ex genom att vara roliga eller inspirerande, har större chanser att sprida sig. Se till att ditt innehåll sticker ut från mængden!
-Använd relevanta hashtags. Hashtags ökar synligheten av ditt inlægg och gør det enklare for andra anvændare att hitta just ditt inneháll. Vaelg noga vilka hashtags du anvender, saett dig inte bara fast vid de popul�ra ones – oftast aere de redan fullproppade med content och haar mindre chans att ge just ditt material extra exposure.
-Engageera dig i andras communitys. Om du deltar aktivt i andras grupper och communitys har du st�rrre chans att fa exponering for ditt egna material – speciellt om det ar relevant foer just den gruppen/communityn du ar en del av. Kom ihag aett net working handlar mycket om gaenskap, sa va beredd att ge innan du tar!

Vad som krävs för att skapa ett viralt socialt media-inlägg

För att skapa ett viralt inlägg på sociala medier måste du först och främst ha en stark idé. Du måste också ha en bra strategi för hur du ska nå ut till din målgrupp. Ditt inlägg måste vara intressant, unikt och engagerande. Det är också viktigt att det har ett visuellt element, såsom en bild eller video. För att öka chansen för att ditt inlägg blir viralt, kan det vara bra att använda hashtags och andra verktyg som gör det lättare för användare att hitta ditt inlägg.

hur man kan göra sin post så den blir viralt på sociala medier

Det finns några olika saker som du kan göra för att öka chansen att din post blir viralt på sociala medier. För det första är det viktigt att du väljer ett intressant och tittarvänligt ämne. Detta innebär att du bör undvika långa textblocket och istället fokusera på kortare stycken text eller bilder/video. Ett annat tips är att inkludera en call to action, till exempel ”klicka här för mer information” eller ”delas denna post”. Detta gör det enklare för mottagaren av ditt inlägg att ta sig vidare till den aktiva handling du vill ha dem att göra. En tredje aspekt som kan vara avgörande för hur viral din post blir är timingen – se till att posta något när flest människor är online och aktiva på social media.

Man borde tänka på detta när man vill göra ett inlägg som sprids snabbt och vidare

Det finns några saker man bör tänka på när man vill göra ett inlägg som sprids snabbt och vidare. Att först och främst skriva en intressant rubrik som lockar till att läsa mer, och sedan hålla en bra kvalitet genom hela inlägget är A och O. Man kan även använda sig av sociala medier för att maximera spridningen – dela inlägget på olika plattformar och se till att det blir sett av så många som möjligt. Ett annat tips är att tagga andra användare i ditt inlägg, om det passar in; detta ökar chansen för att de tar del av det du skrivit och kanske spreader det vidare.