Twitter för nybörjare

Twitter är ett socialt nätverk som låter användare att skicka korta meddelanden, kallade tweets. Tweets kan innehålla text, bilder, länkar och andra media. Twitter är gratis att använda och det finns appar för både mobila enheter och datorer. För att skapa ett konto på Twitter behöver man bara en e-postadress och ett lösenord.

Det finns olika sätt att hitta intressanta personer att följa på Twitter. Man kan söka på olika nyckelord för att hitta personer som twittrar om samma ämnen som en själv är intresserad av. Man kan också titta på vilka personer ens vänner i andra sociala nätverk följer på Twitter. När man har hittat några intressanta personer gillas det ofta att interagera med dessa genom att gilla deras tweets eller svara på dem.

Twitter är en snabbt växande plattform med många olika användningsområden. Det finns mikrobloggar som endast innehåller text, men det finns också video- och bildbloggare som delar sina alster med resten av världen via Twitter. Mange politiker, journalister och celebrities använder twitter för att ha direktkontakt med sin publik – detta brukar kallas ”twitterati”

Vad är Twitter?

Twitter är en social media-tjänst som lanserades i juli 2006. Tjänsten går ut på att användare skriver korta meddelanden, kallade tweets, som kan vara upp till 280 tecken långa. Tweets publiceras på användarens profilsida och kan delas med andra Twitter-användare. Användare kan också följa andra Twitter-användares profiler för att se deras tweets i sin egen flödesvy.Twitter har cirka 320 miljoner aktiva användare per månad (januari 2016).

Varför ska man använda Twitter?

Twitter är en av de mest användbara sociala medierna som finns. Det är ett bra sätt att hålla kontakten med vänner och familj, samt följa nyheter och andra intressanta personer. Twitter är också ett bra sätt att marknadsföra sig själv eller sin verksamhet.

Hur registrerar man sig på Twitter?

När man registrerar sig på Twitter, fyller man i sitt namn och e-postadress. Därefter väljer man ett lösenord. Detta är det enda som krävs för att registrera sig på Twitter. När du har gjort detta, kommer du att bli ombedd att bekräfta din e-postadress genom att klicka på en länk i mailet som skickas till dig från Twitter. Sedan är du redo att logga in och börja använda tjänsten!

Hur fungerar Twitter?

Twitter är en social mediesida som lanserades 2006. Twitter används för att snabbt och enkelt dela med sig av korta meddelanden, kallade tweets. Tweets kan innehålla text, bilder, länkar eller video och är begränsade till 280 tecken.

Förutom att skriva egna tweets kan man också följa andra Twitter-användare, vilket gör att man ser deras tweets i sin egen flödesvy. Genom att trycka på gillaknappen (hjärtat) under någon annans tweet visar man att man uppskattar det de har skrivit. Man kan också kommentera andras tweets genom att svara på dem.

Twitter är en bra plattform för snabb informationsexponering – om något händer i världen så är det ofta Twitter som först rapporterar det. Detta har gjort Twitter mycket populärt bland journalister och mediaorganisationer. Politiker har också tagit till sig Twitter som ett bra sätt att nå ut till många människor på samma gång med budskap och information.

Tips för att bättre använda Twitter

Twitter är ett av de mest populära sociala medierna i världen, och det är inte utan skäl. Twitter är snabbt, enkelt att använda och kan vara mycket roligt. Här är några tips för att göra din Twitter-upplevelse så bra som möjligt:

• Följ relevanta konton: Du vill följa konton som postar innehåll som intresserar dig. Om du bara följer personer som du redan känner, kommer du inte att få mycket ut av Twitter. Gå ut på internet och leta efter bloggar om dina favoritämnen – odds are good that the authors of those blogs have Twitter accounts that you can follow.

• Interagera med andra användare: Ett av de bästa sakerna med Twitter är den direkta interaktionen man kan ha med andra användare. När du ser inlägg från personer du följer som du gillar, reagera genom att gilla eller retweet them. Du kan också starta egna samtal genom att @mention other users in your tweets. If you do this enough, people will start to pay attention to you and you’ll build up a following of your own.

• Utnyttja hashtags: Hashtags are a great way to find tweets about topics that interest you or to join conversations that are already happening. When you click on a hashtag, you’ll see all the recent tweets that have used that tag – which can help you discover new people to follow or things to tweet about yourself.