Whatsapp – allt du behöver veta om den populära appen

Whatsapp är en av de mest populära apparna för att kommunicera med vänner och familj. Appen är gratis att ladda ner och använda, och det finns inga reklamfilmer eller annat irriterande innehåll. Whatsapp fungerar genom att du laddar ner appen till din mobiltelefon, skapar ett konto med ditt telefonnummer som användarnamn, och sedan kan du börja chatta med dina kontakter. Det går även att göra gruppsamtal, ringa personer via whatsapp (endast om personen har whatsapp installerat på sin telefon), och skicka bilder och videor. Whatsapp är en mycket enkel och smidig app, som underlättar kommunikationen mellan människor på ett stort sätt.

Vad är Whatsapp?

WhatsApp är en gratis mobilapplikation som tillhandahåller en plattform för text-och videosamtal, samt ytterligare funktioner. WhatsApp Inc. grundades 2009 av Brian Acton och Jan Koum, båda tidigare anställda på Yahoo!. WhatsApp har cirka 450 miljoner aktiva användare per månad (februari 2014), varav cirka 200 miljoner är från Indien. WhatsApp är den näst största sociala nätverksplatsen i Indien med 24% av befolkningen som använder det (efter Facebook). WhatsApp hade 400 miljoner aktiva användare vid slutet av 2013, vilket innebar att det var den största mobil appen i USA på Android- och iOS-plattformarna.

Varför är det populärt?

Det finns olika skäl till varför det är populärt. För det första så har det en bra story och man kan relatera till karaktärerna. Dessutom är det väldigt spännande och man vet aldrig vad som kommer att hända härnäst. Oftast gillar folk också den typ av humor som finns i serien.

Hur fungerar det?

Det är faktiskt ganska enkelt. När du skriver in ett sökord i den grå textrutan och trycker på enter, söker Sveriges Radio efter program som matchar det du har skrivit in. Det gör vi genom att titta i vårt arkiv med cirka 700 000 program och 300 000 timmar ljud. Därefter visas de 25 senast spelade programmen som matchar ditt sökord, i fallande ordning från det mest nyligen spelade.

Vilka funktioner finns det?

Det finns många olika funktioner i ett hus. Funktionerna är ofta delade upp i två olika kategorier: de som är nödvändiga för att huset ska fungera och de som gör det mer bekvämt att bo i. De nödvändiga funktionerna inkluderar tak, väggar, golv, dörrar och fönster. Dessa strukturer håller inte bara ute väder och andra yttre påverkningar, utan ser också till att temperaturen inomhus är behaglig. Andra funktioner inkluderar ventilation och uppvärmning, elektrisk belysning, sanitetsutrustning och rörsystem. ventilationen ser till att frisk luft cirkulerar inomhus och hjälper till att reglera temperatur- och fuktighetsnivåerna. Uppvärmningen ger en varm inomhustemperatur under de kallare månaderna av året. Belysningen ger ljus inomhus så att man kan se ordentligt under dygnets alla timmar. Sanitetsutrustningen som finns i ett hus inkluderar toaletter, handfat, badkar eller duschar. Rörsystemet transporterar vatten in i huset från den offentliga water supply network samt avloppsvatten från toaletterna bort från huset till den offentliga sewer system

Tips för användning av Whatsapp

WhatsApp är en av de mest använda chat-appar i världen och det finns några enkla tips som gör att du kan få ut mest av den. Först och främst, registrera dig med din mobilnummer för att skapa ett konto. Detta ger dig tillgång till alla dina kontakter som också har WhatsApp installerat på sin telefon. När du sedan skapat ett konto, ladda ner bilder och videos från din telefons galleri genom att trycka på ikonen med en plus (+) nere i högra hörnet. Detta gör det möjligt för dina kontakter att se vad du delar med dem. Om du vill ladda upp ett foto eller video som redan finns på internet, tryck bara på ikonen med en pil upp (+) istället. Vidare, om du vill skicka en privat meddelande till någon specifik person i ditt kontaktlagret, tryck på deras namn ovanpå chattfönstret och sedan ikonen för privat meddelande (PM). Det gula leendet bredvid deras namn anger att personen även är online just nu så det är den perfekta tiden att chatta! Slutligen, WhatsApp har flera olika emoticons (smileys) som kan användas under chattandet. För att se alla emoticons, tryck på ikonen med tre punkter nere i högra hörnet ovanpå chattfönstret och sedan ”Emoticons”.